2024. 14. 05. vārda dienas:

Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

Salas sākumskola ❯

Ziemassvētki atbrauc ar kvadraciklu

20.12.2019 11:14

 Babītes novada pašvaldības Salas sākumskolas pirmsskolas izglītības grupām Ziemassvētku pasākums notika savādāk kā ierasts – pretēji tradīcijām svētkus svinēt aktu zālē, demonstrējot priekšnesumus, šoreiz izlēmām tikties pie eglītes laukā – svaigā gaisā. Kopā ar vecākiem piedzīvojām patiešām efektīvu Ziemassvētku vecīša ierašanos kvadracikla mugurā, – skaļi rūcot motoram un dzinējiem kūpot sarkaniem dūmiem, pārsteigums bērnu un pieaugušo acīs bija nudien liels!

Ar Vecīti gājām rotaļās, spēlējām dažādas spēles, rotājām egli ar audzēkņu un viņu ģimeņu gatavotiem rotājumiem un sirsnīgi pavadījām laiku kopā. Arī laikapstākļi mūs patiešām lutināja – salīdzinot ar iepriekšējo dienu vētrām un lietu – svētku vakarā no tā nebija ne miņas un gaisā virmoja patiešām neparasta noslēpumaina burvība. Īpašu noskaņu izglītības iestādes pagalmā radīja Sirsnīgo laternu ceļš – lai tās iedegtu, bija jāizpilda sirsnīgi uzdevumi – piemēram, jādod bučas, deguntiņi jārīvē, jātēlo sniegpārsliņu virpuļošana, jāiedod otram ciešs apskāviens un jāvelta aplausi sev un citiem.

Ziemassvētku vecītis pie mums nebija ieradies viens – strauji joņojot pa mežiem, pa ceļam no kvadracikla bija izkritis viņa draugs Ziemeļbriedis Rūdolfs, un uz straujāka ceļa līkuma ievēlies grāvī, līdzi paķerdams dāvanu maisu. Bet labi, ka skolotājas bija sagatavojušas pirmsskolas grupu bērniem jautru orientēšanās spēli, kuru izpildot, gan tika sasaukts briedis, gan atrasts dāvanu maiss.

Prieks, ka īstenojot neparastas idejas, izdodas realizēt patiešām sirsnīgus svētkus, piedzīvot neviltotas emocijas un sagādāt prieku kā maziem, tā lieliem. Laimīgu jauno gadu!

Sagatavoja

A.Vanaga

Babītes novada pašvaldības
Salas sākumskolas direktores vietniece audzināšanas jomā

 

 

Pēdējais atjaunošanas datums: 07/01/2020 11:19
atpakaļ