2024. 26. 04. vārda dienas:

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Salas sākumskola ❯

Pirmsskolas izglītības grupu darbs no 18.maija!

14.05.2020 15:30

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2020.gada 7.maija veiktajiem grozījumiem 13.03.2020. rīkojumā nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 4.3.3.punktu un 2020.gada 14.maija Babītes novada pašvaldības domes ārkārtas sēdes lēmumu (Protokols nr.8, 5.§) par obligātajā izglītības vecumā esošo bērnu sagatavošanu klātienē Babītes novada pirmsskolas izglītības iestādēs un Salas sākumskolā, informējam, ka:

no 2020.gada 18.maija Salas sākumskolā tiks atvērta un mācību darbu klātienē atsāks pirmsskolas grupa “Abc”, kuras bērni ir obligātajā izglītības vecumā. Ja vecāki izvēlas, ka viņu bērns neapmeklēs izglītības iestādi, tad izglītības iestāde ir gatava nodrošināt attālinātu mācību procesu un vecākiem ir jāsniedz atgriezeniskā saite par bērna paveikto. Svarīgi – lai varētu nodrošināt mācību procesu, atgādinām, ka izglītības iestādē bērnam jāierodas līdz plkst.8.50, lai 9.00 varētu sākt mācības.

paralēli izglītības iestādē tiks nodrošināta dežūrgrupa, pārējā vecumposma bērniem, kuru vecākiem nav citu iespēju pieskatīt bērnus mājās.

No 2020.gada 18.maija SIA “IRG” atsāks arī ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu izglītības iestādē.

Uzmanību! Pieņemot lēmumu savu bērnu vest uz dežūrgrupu, aicinām ikvienu vecāku rūpīgi izvērtēt nepieciešamību šajā ārkārtējās situācijas laikā to darīt. Tas vēl joprojām ir pieļaujams tikai gadījumos, ja vecāki darba specifikas dēļ nevar strādāt attālināti un nav citu iespēju, kā nodrošināt bērna pieskatīšanu. Ja zināms, ka vecāki ļaunprātīgi (t.i., piemēram, vecāki vai kāds no vecākiem atrodas bezdarbnieka statusā, bērna kopšanas atvaļinājumā vai strādā attālināti no mājām utt.) izmanto situāciju, izglītības iestādei ir tiesības ziņot pašvaldībai, lai kopīgi risinātu radušos situāciju.

 Atgādinām, ka ārkārtējā situācija valstī pagarināta līdz 2020.gada 9.jūnijam! 

Vēlamies arī informēt, ka arī turpmāk izglītības iestādē nevarēs ienākt izglītojamo vecāki u.c. personas. Bērna atvešana un izņemšana no izglītības iestādes iepriekš saskaņojama ar grupas pedagogiem, zvanot uz grupiņas tālruni. Atkarībā no plānotā pirmsskolas grupas “Ķipari” apmeklējuma, šāda iespēja būs tikai mazāko bērnu vecākiem, ienākot un izejot izglītības iestādē pa durvīm, kas blakus grupai un neapmeklējot citas telpas izglītības iestādē.

Lai maksimāli atbildīgi plānotu izglītības iestādes darbu, pirmsskolas grupu bērnu apmeklējums tiek plānots reizi nedēļā, attiecīgi katra nākošā nedēļa plānota iepriekšējā piektdienā, tādēļ vecākiem sava bērna izglītības iestādes apmeklējums/kavējuma pieteikumi turpmāk jāveic minimums par vienu nedēļu uz priekšu, t.i. katrai nedēļai e-klases sistēmā ieraksts jāveic iepriekšējā piektdienā par nedēļu uz priekšu. Ja zināt, ka bērns izglītības iestādi neapmeklēs visu ārkārtas situācijas laiku, būsim pateicīgi par maksimāli garāko ierakstu e-klases sistēmā (to var veikt, norādot posmus par 2 nedēļām katru, datumus norādot uz priekšu).

Paldies un cerot uz sapratni,

Salas sākumskolas administrācija

Pēdējais atjaunošanas datums: 14/05/2020 15:30
atpakaļ