2024. 28. 03. vārda dienas:

Ginta, Gunda, Gunta

Salas sākumskola ❯

Vecāku kopsapulce

06.05.2021 09:16

Cienījamie Vecāki!
Paldies par piedalīšanos vakardienas Salas sākumskolas Vecāku kopsapulcē!

E-klasē katram vecākam nosūtīta un varat noklausīties psiholoģes Gunitas Kleinbergas lekciju par “Pāraprūpi”. Gunita ir sertificēta klīniskā un veselības psiholoģe, kas apguvusi Marte Meo terapiju un kognitīvi biheiviorālo terapiju un ir atbalsta un izaugsmes centra “Droša skola” vadītāja.

Informācijas apkopojums par sapulcē pārrunātajām administrācijas aktualitātēm:

1) Mācību gada noslēgums 31.maijā. Arī pirmsskolas mācību process noslēdzas 31.maijā, bet turpinās darbs arī vasarā. Vasaras režīmā darbosies 2 apvienotās grupas, jo ABC grupā plānots remonts. Lai izguldītu diendusas laikā visus pirmsskolas audzēkņus, tiks izmantotas papildu telpas.

2) Nākamajā mācību gadā pirmsskolā izteikti visās 3 pirmsskolas grupās būs jaukta vecuma audzēkņi, jo pirmsskolas piepildījums ir audzis, kā arī audzēkņu skaitu grupās nosaka 5-6gadīgo audzēkņu obligātās apmācības nodrošināšanas faktors. Arī telpu un tehniskā nodrošinājuma pielāgošanas jautājums audzēkņu skaita palielinājumam tiek risināts, par šo jautājumu informācija sekos.

3) Saimnieciskie darbi:

* Jau tagad iestādē ir nomainīti apgaismojums, nomainot uz energoefektīvākiem un acīm patīkamākiem;
* Vasaras laikā plānots koplietošanas telpu (kāpņu telpas, koridors) kosmētiskais remonts;
* ABC grupas remonts (kosmētiskais, elektroinstalāciju reorganizācija, u.c.);
* Pirmsskolā jauna mēbeļu iegāde, gultas matraču maiņa;
* Garderobes skapīšu iegāde skolēniem;
* Ēdnīcas ārsienas un ārsienas pie bibliotēkas stiprināšanas darbi;
* Kanalizācijas sistēmas remonts;
* Interaktīvo tāfeļu iegāde, mācību materiālu un mācību līdzekļu iepirkums;
* Kā arī pirmsskolas audzēkņiem ilgi gaidīts notikums – rotaļu laukuma rekonstrukcija – jauna rotaļu centra uzstādīšana un lietā gumijas seguma uzstādīšana rotaļlaukumā.

Skolā turpmāk sīkā kanceleja un individuālie mācību līdzekļi (pildspalvas, zīmuļi un burtnīcas) būs jāgādā vecākiem, lai audzinātu skolēnu atbildību par šīm lietām);

4) Mācību jomā:
* Attālinātā mācību procesa laikā ļoti izteikti augušas tehnoloģiju prasmes kā audzēkņu, tā skolotāju vidū, paaugstinot mācību stundu kvalitāti. Turpinās darbs pie izglītojamo pašvērtējuma pilnveides.
* Pirmsskolā pilnveidota āra nodarbību procesa kvalitāte. Izglītības jomā notikuši dažādi pasākumi: katras mācību jomas mācību priekšmetu jomas notikumi – Diktātu diena, dabas zinību eksperimentu diena, angļu valodas nedēļa, matemātikas konkursi “Uzdrīksties, domā, radi”, “Ķengurs”, “Meridiāns”, kā arī visi piedalījās “Droša interneta diena” aktivitātēs. Šobrīd norisinās velo kursi. Turpinās darbs pie skolēnu lasītprasmes attīstības. Diemžēl šī gada maijā lasītprasmes novērtējums nenotiks, bet dinamikas procesa attīstība tiks diagnosticēta septembrī.
* Noritējuši diagnosticējošie darbi matemātikā, valodā un dabas zinībās 3.un 6.klasei. Lai novērtētu citu audzēkņu zināšanas un saprastu, pie kā vēl jāpiestrādā, šie uzdevumi tiks doti arī 2. 4. un 5.klases skolēniem treniņa nolūkos.
* Individuālās pārrunas skolā un pirmsskolā šajā attālinātajā periodā tika organizētas aprakstošā formā, vecākiem saņemot audzēkņu izvērtējumu no visiem pedagogiem.
* Salīdzinot ar pagājušo gadu, šī gada attālinātajam procesam bijām sagatavoti pilnvērtīgāk – drošāk un tehnoloģiski apjomīgāk, attīstot bērnu digitālās prasmes un iemaņas.
* Otrajā semestrī tika rīkotas arī klātienes konsultācijas skolēniem pēc klases audzinātāja un atbalsta personāla ierosinājuma;
* Tika pastiprināti aktualizēta atbalsta personāla sadarbība ar audzēkņiem, vecākiem un pedagogiem, aktīvi strādājot pie mācību priekšmetu individuālajiem plāniem, pārrunām, un sadarbojoties ar vecākiem. Logopēds veica arī DIBELS testu skolēnu zināšanu novērtēšanā, lai varētu nepieciešamības gadījumā sniegt atbalstu.
* Pedagogi aktīvi izmantoja iespēju vērot viens otra stundu ierakstus, lai pilnveidotu savu stundu darbu, kā arī ļoti daudz izmantoja piedāvāto semināru, vebināru apmeklēšanu. Tas kopumā cēlis mūsu iestādes mācību procesa kvalitāti.
* Pirmsskolā un sākumskolā tiks uzsākts projekts STOP4/7, skolas komanda 4 cilvēku sastāvā – vienīgā novadā, uzsāks sesiju – darbu, kas sniegs atbalstu skolēniem un vecākiem mūsu skolā.
* Turpinās ES fondu projekts – Matemātikas pulciņš.
* Pirmsskola aktīvi darbojas pie āra nodarbībām un dabas zinību jomas, sasniedzot mērķi – aktualizēt āra nodarbību nozīmi un maksimāli izmantot āra telpu kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanai.
* Pirmsskolā, ciešā pedagogu, atbalsta personāla un administrācijas sadarbībā, veikta arī audzēkņu attīstības procesu izpēte, lai labāk izprastu katru bērnu un viņa izaugsmi dinamikā.
* Gatavojoties nākamajam mācību gadam – aicinām vecākus izteikt savu viedokli, izmantojot e-klasi vai Vecāku padomes pārstāvju kontaktus – ierosināt skolai, kādi varētu būt skolas un pirmsskolas nākamā gada mācību mērķi un uzdevumi.
* Paldies visiem skolēniem un vecākiem par izturību un sadarbību mācību jomā attālinātā procesa laikā!

5) Audzināšanas jomā:

* Lai arī audz.darba gada mērķis bija pilnveidot skolēnu draudzēšanās un cieņpilnas saskarsmes prasmes, kā arī motivēt bērnus pozitīvai sadarbībai mācību procesa laikā, apstākļu spiesti šīs prasmes nācās veicināt un aktivizēt mācību procesā mājās, ģimenes lokā. Šis uzdevums trīsgades izgl.iestādes audzināšanas programmā turpināsies arī nākamgad.
* Attālināti noritējuši pasākumi: svinētas 100 dienas pirmajā klasē, Skolas jubileja, Latvijas skolas somas projekta ietvaros svētkos skatījāmies Santehniķi Latvija oriģinālo koncertprogrammu. Valsts svētki, gatavojamies Mātes dienai, drīz būs projektu nedēļa un Olimpiskā diena. Realizēsim arī vēl vienu projekta “Latvijas Skolas soma” piedāvājuma aktivitāti.
* Pirmsskolā – process norit klātienē, protams, iztrūkstot tik ļoti būtiskajai vecāku klātbūtnei. Šim nolūkam pēc vecāku ierosinājuma īstenojām “atvērto durvju dienas” principu, nofilmējot vienu dienu pirmsskolā no rīta līdz vakaram, lai vecākiem būtu iespēja palūkoties pa atslēgas caurumu bērna pirmsskolas gaitās.
* 1.-4.klases un klašu audzinātāji īstenojuši projekta E-TAP jeb “Digitālas mācību programma jauniešu tikumiskajai audzināšanai Latvijas izglītības iestādēs (no 5 līdz 15 gadu vecumā)” aprobāciju, veicot katrs 1-3 padziļinātas tēmas aprobēšanu savā audzināmajā klasē. Skolotāji iesniedza labojumus, ieteikumus projekta autoriem, kā rezultātā augusta beigās mūsu skola iegūs projekta gala materiālu, ko varēsim pilnvērtīgi izmantot kā skolā, tā pirmsskolas sagatavošanas grupas tikumisko vērtību audzināšanas darbā. Visi 4 skolotāji par aprobācijas darbu saņems oficiālus apliecinājumus no Latvijas Universitātes projekta akadēmiskās komandas.
* Tuvākie pasākumi izglītības iestādē (ar precīzu informāciju vecāki tiks laikus iepazīstināti e-klasē):
Pirmsskolā notiek gatavošanās Māmiņdienas un Ģimenes dienas svētkiem;
20.maijā topošo pirmklasnieku iepazīšanās ar skolu;
21.maijā Olimpiskā diena, kas PI grupām labos laikapstākļos notiks skolas pagalmā, ievērojot visus drošības nosacījumus.
28.maijā – ABC grupas topošo pirmklasnieku izlaidums bez vecāku klātbūtnes.

Skolai

21.maijā Olimpiskā diena;
24.-27.maijā projektu nedēļa; 24.maijā “Latvijas skolas somas” projekta izklaidējoši izglītojošs .
28.maijā 6.klases izlaidums – ievērojot visus epidemioloģiskos drošības pasākumus un ieteikumus – klātienē āra telpā. Tomēr informējam, ka viss var mainīties atkarībā no valdības rīkojumiem un epidemioloģiskās situācijas izmaiņām valstī.
31.maijā, liecību pasniegšana skolēniem, kā arī mācību grāmatu nodošana. Iespējams – arī klātienē, ārā, ievērojot distancēšanos, nepulcēšanos un visus drošības pasākumus. Organizatoriskie jautājumi, laika un vietas precizitātes tiks nosūtītas skolēniem un vecākiem e-klasē.

 

Paldies visiem vecākiem par atsaucību un sadarbību šajā mācību semestrī,

Cerot uz klātieni septembrī,

sakām – uz tikšanos!

Salas sākumskola

Pēdējais atjaunošanas datums: 08/05/2021 08:38
atpakaļ