2024. 15. 05. vārda dienas:

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Salas sākumskola ❯

Iepazīšanās ar skolu!

20.05.2021 14:26
Šodien pirmsskolas izglītības grupas “ABC” lielajiem bērniem – topošajiem pirmklasniekiem – bija nudien liela un satraucoša diena: iepazīšanās ar sākumskolu! Šī tradīcija mūsu iestādē ir ik gadu, kad īsi pirms bērnudārza izlaiduma audzēkņi iepazīstas ar skolu, ar klašu telpām, piedzīvo gandrīz īstas mācību priekšmetu stundas un jau nedaudz sevi iztēlojas pirmklasnieka lomā. Turklāt fakts, ka šajā dienā topošie pirmklasnieki NEGUĻ diendusu, pārspēj visu!
Aleksu, Gustavu, Lību, Letīciju, Emili, Madaru, Martu un Martu Katrīnu uz skolu pavadīja Pūce!
Vispirms tika uzdots ļoti būtisks uzdevums – nosaukt 3 letas, ko ņemt līdzi uz skolu. Gandrīz visi teica, ka tā būs ēdiena kastīte, cits teica – zīmulis, burtnīca. Par skolas somu gan neviens nebija iedomājies. Kad skolotāja par to atgādināja, visi saķēra galvas – PATIEŠĀM! Skolas soma taču! 😊 Tomēr, neskatoties uz skolas somas piemiršanu, topošie skolēni bija ļoti attapīgi – viens zināja, ka, pirms atbildēšanas jāpaceļ roka, cits – ka jāuzvedas klusu, “jo mazie guļ!”, bet cits zināja iebilst, ka tomēr ēdiena kastīti nevajadzēs, jo aiz sienas taču ir ēdnīca! Kāds bija samiegojies, iztrūkstot ierastajam pusdiensmiegam, bet cits – nesaprašanā – kur ir citi pirmklasnieki?!
Improvizētā mācību stundu veidā bija sagatavoti jautri un radoši uzdevumi matemātikā un latviešu valdodā; angļu valodā skolotāja iepazīstināja ar cipariem; dabas zinību skolotāja bija sagatavojusi video ar Vinnija Pūka cienīgu ekspedīciju, kurā mēģināja nokaidrot, vai un kāpēc, upē iemests, sprungulis un čiekurs izpeld vai neizpeld tilta otrā pusē. Sporta skolotāja iepazīstināja ar sporta halles ģērbtuvēm, ko iepriekš bērnudārzā bērni neizmantoja. Jaunas telpas un jauni iespaidi! Sekoja arī 500 m skrējiens un citas sportiskas aktivitātes.
Pēdējā stunda bija mūzika, kurā pēc attēla bija jāatceras bērnudārzā mācītās dziesmas un pirkstuspēles.
Noslēgumā Salas sākumskolas direktore Nensija Priedīte pasniedza topošajiem pirmklasniekiem apliecinājumus par gatavību skolai.
Mīļie ābečnieki! Lai jums veicas skolā! 🎈
Pēdējais atjaunošanas datums: 20/05/2021 14:26
atpakaļ