2024. 28. 03. vārda dienas:

Ginta, Gunda, Gunta

Salas sākumskola ❯

Olimpiskā diena 2023

21.04.2023 11:43
Salas sākumskolā un pirmsskolā no 21.marta norisinājās “Olimpiskais mēnesis 2023”.
Olimpiskā mēneša ietvaros vecākajās pirmsskolas grupiņās tiek izzināti tādi olimpiskie sporta veidi kā vieglatlētika, smaiļošana, basketbols un ātrslidošana, savukārt sportā tos iepazinām un izmēģinājām caur kustību. Kā arī cītīgi mācījāmies Olimpisko vingrojumu kompleksu mazajiem, ko vingrojām šodien “Vislatvijas rīta vingrošanā”.
Savukārt skolā, ievērojot pasākuma devīzi “Soli pa solim #sportiņā!”, “Olimpiskā diena” bija pasākums, kurā svarīgi ne tikai sportiskie sasniegumi, bet arī kopā saturīgi un patīkami pavadīts laiks:
• savā skolā pašiem radīta olimpiskā gaisotne, izzinot olimpiskās kustības vēsturi un ieviešot olimpiskos principus un mērķus;
• veicināta savstarpējā sapratne un draudzība;
• pārbaudot sevi sacensībā, ievērojot godīgas cīņas principus. Tādējādi visa mēneša garumā 21.03.-21.04.2023., īstenojot un papildinot LOK piedāvātās aktivitātes, iespēju robežās olimpiskā ideja tiek iekļauta mūsu skolas visās mācību jomās, padarot mācību procesu daudzveidīgāku:
– aktualizējot olimpiskās vērtības – IZCILĪBU, DRAUDZĪBU, CIEŅU;
– izglītojot par olimpisko kustību;
– sekmējot skolēnos veselīga dzīvesveida izpratni, nodrošinot zināšanas par veselīga dzīvesveida prioritārajām komponentēm un praktiski tās īstenojot;
– popularizējot dažādus sporta veidus.
Olimpiskais mēnesis nu ir noslēdzies: pirmsskolai kulminācijas pasākums notika 19.aprīlī “Olimpiskā sporta diena pirmsskolai”, bet 21.aprīlī “Vislatvijas rīta vingrošana” kopā ar Salas sākumskolas skolēniem, Olimpiskā stunda un dažādas krāsainas aktivitātes – stafetes, tautas bumbas turnīrs u.c.
Vislielākais paldies par ieguldījumu, organizēšanu un lielisku izpildījumu visa mēneša garumā, un ne tikai, – mūsu sporta skolotājai Gintai Šenfeldei! Un, protams, paldies visiem – gan maziem, gan lieliem, kuri šajā mēnesī piedalījās un tā norisi atbalstīja, šo mēnesi veidoja interesantu, izzinošu, sportisku, jaunām prasmēm, un, protams, krāsainām emocijām bagātu!
Un tam visam cauri vijas un mūsos nostiprinās olimpiskās vērtības: IZCILĪBA, DRAUDZĪBA UN CIEŅA! ❤️
Pēdējais atjaunošanas datums: 28/04/2023 11:45
atpakaļ