2024. 28. 10. vārda dienas:

Antoņina, Ninona, Ņina, Oksana

Pirmsskolas izglītības grupas ❯

Pasaules Talka

20.09.2024 15:13

Šodien svinējām DA(R)BU!

Pasaules talka (starptautiski – World Cleanup Day) ir globāla kustība, kurā iesaistās gandrīz visas pasaules valstis ar vienu kopīgu mērķi – cīnīties pret globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām, veicot vienkāršu, ikkatram iespējamu darbu – izejot ielās un sakopjot savu apkārtni.

Un to šodien darījām arī mēs! Skolēni sakopa skolai tuvējo apkārtni Spuņciemā, jo, kā paši secināja – mūsu skolas iekšpagalms ir jau rūpīgi un skaisti sakopts, bet Ķipari un Kāpēcīši kārtoja savas grupiņas un nojumes, šķiroja rotaļlietas.

Bet pie ABC grupas bērniem un skolotājiem ar īpaši svarīgām ziņām un uzdevumiem ciemojās Cūkmens. Ābečnieki visu gadu būs Cūkmena detektīvi, būs jāpilda uzdevumi un pavasarī būšot pat eksāmens. Bet tik pat svarīgas ziņas tika nodotas pirmsskolas un skolas audzēkņiem un skolotājiem, kuras mums tālāk nodos direktore Nensija. Tagad tik uz priekšu!

Dažas soļus tuvāk dabai speram jau no mācību gada sākuma, jo mums skolā ir jaunumi – dalīto atkritumu konteineri. Visi kopīgi cenšamies mainīt paradumus un domāt zaļāk. Tas noteikti nebūs ātri un viegli, bet mēs to darīsim un varēsim!

Globāli Pasaules talkas kustība šogad īpaši uzsver ekoloģijas problēmas saldūdens rezervju kontinentā Arktikā, savukārt šeit Latvijā akcents tiek likts uz Baltijas jūras situāciju, ņemot vērā, ka tā ir pasaules piesārņotākā jūra. Tāpēc 1.-3.klases skolēni pētīja vietējās ūdenstilpnes ūdeni – filtrēja, pētīja, salīdzināja.

Starpcitu, sākot ar šo gadu Pasaules Talkas diena ir iekļauta ANO starptautiski atzīmējamo dienu kalendārā, lai pievērstu arvien lielāku uzmanību nepieciešamībai risināt dabas piesārņojuma problēmu.

Tāpēc aicinām arī Jūs – ejiet uz sviniet da(r)bu!

Būsim čakli, mācīsimies būt vēl kārtīgāki un ar izpratni dosimies dabā! 🙂

 

Pēdējais atjaunošanas datums: 25/09/2024 09:04
atpakaļ