2024. 24. 04. vārda dienas:

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Pirmsskolas izglītības grupas ❯

Rotaļnodarbība par veselīgu uzturu

04.12.2017 09:05

ESF projekta „Slimību profilakses un kontroles centra organizēti vietēja mēroga pasākumi sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei 14 pašvaldībās” ietvaros 6.decembrī, plkst. 9:15, Salas sākumskolas 1.klasei un PI grupai “ABC” notiks Izglītojoša rotaļu nodarbība pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārējo izglītības iestāžu sākumskolas klašu (5-8 gadus veci bērni) izglītojamajiem par veselīga uztura pamatprincipiem.  

Pirmsskolas un sākumskolas vecumā veidojas uztura un dzīvesveida paradumi. Tas ir posms, kad neveselīga uztura paradumi var tikt mainīti, tādēļ šajā vecumā ir būtiski saprotamā un viegli uztveramā veidā bērnu izglītot par veselīgu uzturu un nostiprināt veselīga uztura paradumus. Izglītojošo nodarbību  mērķis ir veidot izpratni par veselīga uztura pamatprincipiem ar rotaļu palīdzību, izmantojot cilvēka maņas (tausti, garšu, ožu, redzi un dzirdi) pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārējo izglītības iestāžu sākumskolas vecuma (5 – 8 gadus veciem) bērniem. Rotaļnodarbības gaitā tiks apskatītas šādas tēmas:

 

  • produktu galvenās grupas, uzturvielas tajās, to nozīme ikdienas uzturā, veselīgs un sabalansēts uzturs;
  • augļu, dārzeņu un ogu lietošana uzturā;
  • dzeramā ūdens pietiekama lietošana;
  • brokastošanas nozīme un idejas veselīgām brokastīm;
  • neveselīgi produkti, ēdieni un dzērieni, to ietekme uz veselību un nepieciešamība ierobežot to lietošanu.

Aktivitātēs uzsvars tiks likts uz veselīgiem, ikdienas uzturā ieteicamiem pārtikas produktiem, kā arī uz tādiem produktiem, kurus var atļauties iegādāties un lietot uzturā praktiski ikviena Latvijas ģimene, tādējādi katram bērnam būtu iespēja pielietot iegūtās zināšanas un ietekmēt ar tām savu ģimeni pārtikas produktu izvēlē.

Nepacietīgi gaidām lekciju!

Pēdējais atjaunošanas datums: 04/12/2017 09:06
atpakaļ