E-TAP projekts – Tikumiskā audzināšana 1.-4.klasei

19.03.2021 10:13
Jau esam informējuši, ka Babītes novada pašvaldības Salas sākumskola piedalās Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskajā institūta īstenotā pētījuma “Digitālas mācību programmas piemērotības un īstenojamības izpēte skolēnu tikumiskajai audzināšanai Latvijas izglītības iestādēs (no 5 līdz 15 gadu vecumam)” jeb e-TAP aprobēšanā.
Programmas e-TAP aprobācija 3.klasei jau noslēgusies, pārējās turpina darbu. Skolotāji aprobācijas procesā īsteno dažādas tēmas – apgūst, kas ir veselīgs uzturs; iepazīst veselīgu un aktīvu dzīves veidu; izprot tikumiskas ziņas raksturojumu un mācās atšķirt viltus ziņas; pārskata karjeras iespējas un iepazīst plašo profesiju pasauli; pilnveido savas zināšanas un izpratni par kaitīgām vielām un atkarībām; mācās kompromisu mākslu un noskaidro, ko nozīmē produktīvi konfliktēt, nenodarot otram pāri; pētī savu identitātei un sevis apzināšanos.
Kad viena vai vairākas tikumiskās audzināšanas tēmas katrā klasē būs izskatītas, skolotāji sniegs atgriezenisko saiti savam programmas aprobācijas mentoram, kurš visā aprobēšanas procesa laikā aktīvi sniedza personalizētu atbalstu skolotājam.
Projekta aprobēšanas noslēgumā visa iegūtā informācija, arī mūsu skolotāju secinājumi un ieteikumi tiks apkopoti, analizēti un projekta programmas saturs papildināts.
Īsi pirms nākamā mācību gada sākuma projekta gala ziņojums tiks publicēts un nodots skolām aktīvai izmantošanai.
Sniedzam nelielu projekta aktivitāšu ieskatu arī Jums – tēmu atspoguļojums katras klases izpildījumā!
Pēdējais atjaunošanas datums: 19/03/2021 10:13
atpakaļ