2024. 26. 04. vārda dienas:

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Pirmsskolas izglītības grupas ❯

No trokšņa līdz skaņdarbam

29.11.2021 09:31
Šodien, sadarbojoties ar projektu “Latvijas skolas soma”, 1.-4.klase piedalījās muzikāli izglītojošā tiešsaistes nodarbībā “No trokšņa līdz skaņdarbam” kopā ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi.
Interaktīvā un radošā ceļā skolēniem tika dota iespēja palīdzēt Simfoniskajam orķestrim, kurš nonācis sarežģītā situācijā: Tuvojoties koncertam, orķestris bija sapratis, ka viņiem steidzami trūkst kādas latviešu tautasdziesmas pavadījuma, tādēļ skolēniem jānāk palīgā! Uzminējuši tautas dziesmu ar mēmā šova palīdzību un apguvuši ritmizēšanu, kopā ar orķestra čellisti uzdevums tika veiksmīgi realizēts!
Nodarbība sniedz iespēju vispārizglītojošo skolu audzēkņiem mūziku mācīties ne tikai no grāmatām, bet arī skolā apgūto pieredzēt praktiski. Turklāt nodarbība veicina bērnu izpratni par profesionālu mūziķu darba ikdienu un kultūras procesiem kopumā un sekmē bērnu piederības sajūtu latviešu tautas mantojumam – Kultūras kanonā iekļautajām latviešu tautas dziesmām – “Kur Tu teci, gailīti!” un “Bēdu manu lielu bēdu!”
Pēdējais atjaunošanas datums: 29/11/2021 09:41
atpakaļ