Gada pedagogs 2022

13.10.2022 08:57
7.oktobrī, Mārupes Kultūras namā norisinājās Gada balvas izglītībā pasniegšanas ceremonija “Gada pedagogs 2022”, apbalvojot 30 Mārupes novada pašvaldības iestāžu pedagogu, kuru darbu augstu novērtējuši kolēģi un audzēkņi, kā arī žūrija.
Ar lepnumu un prieku sveicam mūsu Salas sākumskolas labākos pedagogus skolā un pirmsskolā – Gintu Šenfeldi (Sports un veselība, handbols) un Egiju Šumsku (“Kāpēcīši/Montessori”)!
Egija Šumska.
„Gada pedagogs pirmsskolas izglītības programmā”, Salas sākumskola.
Egija ar mazajiem ķipariem darbojas jau 15 gadus. Skolotājai sirdij tuva ir Montessori pieeja un audzināšanas metodes. Egija labprāt ar savām zināšanām dalās ar kolēģēm, ar savām idejām aktīvi iesaistās pirmsskolas organizētajās aktivitātēs, metodiskās komisijas sapulcēs. Viena no skolotājas sirdslietām ir radošā darbošanās, sākot ar grupas noformēšanu, floristiku un beidzot ar dažādiem izzinošiem mācību materiāliem. Egija ir pedagogs otrajā paaudzē. Ikdienā ir veselīga dzīvesveida piekritēja. Ļoti nosvērta. Izcils pedagogs!
Ginta Šenfelde.
“Gada pedagogs sākumskolas izglītības programmā”, Salas sākumskola.
Ginta skolā strādā četrus gadus. Skolotāja ar lielo burtu. Gintas sirdslieta viennozīmīgi ir sports. Ginta Salas sākumskolā pasniedz sportu un veselību no 1. līdz 6. klasei, kā arī pirmsskolā. Ginta sporta aktivitātēs aktīvi iesaista ne tikai skolēnus un pedagogus, bet arī vietējo kopienu. Sporta aktivitātēs Olimpiskajā dienā, Sniega dienā, orientēšanās kausā Siguldā, organizējot pārgājienus, rogaininga sacensībās, Latvijas skolu Ziemas festivālā, Velo dienas, mini handbola sacensības, orientēšanas pasākumus vietējā ciemā. Sportiskajās aktivitātēs tiek iesaistīti pedagogi, vecāki un vietējie ciema iedzīvotāji. Ginta cenšas katrā skolēnā ielikt visu to labāko – atbildību pret mācību priekšmetu, izdarīt pareizās dzīves izvēles, izvirzīt sasniedzamus mērķus. Kā klases audzinātāja iedziļinās katra jaunieša izaugsmē. Ginta aktīvi iesaistās Spuņciema ikdienas dzīvē, domājot par fiziskām aktivitātēm iedzīvotajiem – orientēšanas pasākumi, mājas pārvaldības lietās utt. Ginta aktīvi piedomā pie savas personības pilnveidošanas, pagājušā gadā apguva informāciju tehnoloģiju prasmes un šogad startē kā pirmsskolas izglītības informācijas tehnoloģiju mentors. Kā arī pilnveido savas valodas prasmes, lai pilnvērtīgi varētu startēt Erasmus+ aktivitātēs. Ginta kopā ar kolēģi šogad organizē dabas spēles – orientēšanās projektu, kas ieguva finansējumu konkursā “Mārupe – mūsu mājas”. Ginta ir pedagogs, ar kuru mēs kā iestāde, darba kolēģi un vecāki lepojamies.
Pēdējais atjaunošanas datums: 13/10/2022 08:57
atpakaļ