Rudens ekskursijas 2023

19.10.2023 13:56

Mēs visi zinām – mācīties var ne tikai klasē, tāpēc pagājušās nedēļas sākumā mūsu 1.-3.klases skolēni devās izglītojošā rudens izbraucienā uz Jaunpili. Tur viņi iejutās mazo mūciņu tēlā un kopā ar Jaunpils pils mūku un kalponīti devās ekskursijā cauri pilij, izspēlējot seno viduslaiku skoliņu, apgūstot iemaņas ieroču atpazīšanā un mācoties tā laika pieklājības likumus.

Pēc mūciņu apmācībām viņi devās uz Jaunpils Amatu māju, kur iepazinās ar senajiem amatnieku darbarīkiem un uzzināja par seno lauksaimniecības ciklu “no aitas muguras līdz gatavam darbam”. Nodarbību noslēdza pīņu pīšanas darbnīca, kura vēl šobrīd ik pa brīdim turpinās skolas telpās. Bet, kad jaunās zināšanas bija gana uzņemtas, tad Kartavkalna dabas takas atpūtas vietā tika pabaroti arī punči.

 

Dienu vēlāk ekskursijā uz Baldones/Ķekavas pusi devās arī mūsu sākumskolas 4.-6.klases skolēni.

Pirmā pieturas vieta bija Baldones observatorija, kur tika apskatīts Baldones Šmita teleskops, kas ir unikāls liela redzeslauka instruments. Tas ir lielākais šādas sistēmas teleskops Baltijā un divpadsmitais lielākais pasaulē. Skolēni paceļoja Visumā un tuvāk iepazina Saules sistēmu. Bet vēl bez kosmosa brīnumiem skolēni vēroja un arī piedalījās ķīmijas un fizikas brīnumainajos eksperimentos.

Pēc tam tika ieturēts pikniks pie Riekstukalna skatu torņa, lai uzņemtu enerģiju ekskursijas noslēguma daļai – marmelādes ražotnei Ķekavā. Tur uzņēmuma „Giline for life”, kuru daudzi pazīst kā „Konfelāde”, saimnieks Māris pastāstīja par profesiju klāstu, kas nepieciešams, lai saražotu konfektes. Ekskursijas laikā skolēniem bija iespēja degustēt un pašu rokām pagatavot savas īpašās marmelādes konfektes, kuru gatavošanā izmantotas Latvijas dārzu bagātības.

   
   
   
   
   
   
   
   
Pēdējais atjaunošanas datums: 19/10/2023 14:17
atpakaļ