Skaļās lasīšanas konkurss

18.01.2024 13:38

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) jau kopš 2017. gada aicina 5.klašu skolēnus piedalīties Skaļās lasīšanas sacensības. Ideja ir pārņemta no Holandes, kur šāda veida sacensības notiek jau vairāk kā 20 gadus, iesaistot ap miljons bērnu.

Pasākuma mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.

Lai lielais lasītprieks tiktu ne tikai 5.klasei, mūsu skola organizēja Skaļās lasīšanas konkursu visiem skolēniem no 1.-6.klasei. Viss sākās jau pirmajā mācību semestrī, kad skaļās lasīšanas mini sacensības notika klasēs, bet šodien Salas bibliotēkā sanāca kopā Salas sākumskolas labākie lasītāji.

Konkursa noteikumos ir vairāki uzdevumi: atrast lielisku  grāmatu, izvēlēties interesantu fragmentu un to nolasīt tā, lai aizrautu klausītājus. Skolēni bija tiešām gatavojušies. Lai arī visiem vēl noteikti ir, kur augt, esam lepni par visiem mūsu čaklajiem lasītājiem!

Lielu paldies sākām arī mūsu latviešu valodas skolotājām – Baibai Biezbārdei, Baibai Zadrakai, Lolitai Kadakovskai un Inetai Bērziņai, kā arī, protams, mūsu lieliskajām Spuņciema bibliotekārēm – Dainai Auziņai un Inesei Liepai, par palīdzību gatavojoties konkursam un arī par izvērtēšanu – ticiet, nebija nemaz tik viegli izvēlēties labākos no labākajiem. 🙂

Tagad gaidīsim otrā kārtu – reģionu finālu (aprīļa beigas–maijs), lai mūsu lielāko klašu pārstāvji varētu paradīt savas prasmes arī citiem, un tad, ko zin, varbūt arī trešo kārtu, nacionālo finālu, kas notiks Gaismas pilī septembrī, kurā tiks apbalvots visas Latvijas lasīšanas čempions.

 

Lai nebeidzams lasītprieks!

Pēdējais atjaunošanas datums: 18/01/2024 13:46
atpakaļ